Aangepaste regeling Covid-19

Omwille van de Corona-crisis kunnen onze trainingen niet doorgaan in de dojo. Judoclub Brugge startte vanaf week 1 met een programma voor sportoefeningen die je van thuis uit kan doen. ‘Judo at home’ is een lessenreeks om toch een beetje fit te blijven en een aantal basisoefeningen voor judo te herhalen en te automatiseren. Je kan hier tijdens de corona-periode elke week een nieuwe les terugvinden. De filmpjes worden ook gepost op ons youtubekanaal en onze facebookpagina.

Daarnaast zijn we voor op 13 mei 2020 ook gestart met gestreamde livetrainingen via youtube. Iedereen krijgt voor die trainingen steeds een uitnodiging per mail met daarin de link naar de livestream. De opnames van de livetrainingen kan je steeds herbekijken en worden ook hieronder opgelijst.

Op 5 juni 2020 startten tenslotte onze outdoortrainingen waarbij we met onze leden uit de hogere leeftijdsgroepen op verplaatsing aan de slag gingen. We respecteren ook daarvoor de nodige coronaregels en zetten steeds de gezondheid van de sporter én de omstaander centraal. Meer info kan je hieronder vinden.

Verdien stempeltjes door mee te doen

Omdat we jullie zoveel mogelijk willen aanmoedigen om met ons mee te doen, belonen we onze judoka’s voor hun inzet. Vanaf Judo at home 7 is het mogelijk om stempeltjes te verdienen. Wat moet je hiervoor doen?

 • Bij elke ‘Judo at home’ horen 3 challenges of opdrachten. Film jezelf terwijl je deze challenges doet.
 • Bezorg ons de filmpjes via de trainingsfiche die bij elke training hoort.
 • Heb je alle opdrachten tot een goed einde gebracht, dan heb je jouw stempeltje verdiend en duiden wij dat aan op je stempelkaart wanneer we elkaar na de lockdown terugzien.

Bij de livetrainingen kan je een stempeltje verdienen door met onze trainers mee te doen en je naam in de chat van de livestream te zetten.

Bij de outdoortrainingen volstaat het om aanwezig te zijn en mee te doen.

Wij houden alles bij en brengen de stempeltjes in orde van zodra dat veiligheidshalve kan. Je zal dus je stempeltje niet meteen krijgen, omdat wij liefst de stempelkaarten nog even niet aanraken.

Judo Outdoor

Voor onze outdoortrainingen houden wij eraan om de nodige maatregelen te respecteren om zo al onze judoka's een veilige sportervaring te kunnen bezorgen. De regels die wij onze judoka's en trainers opleggen, kan je bekijken in het volgende filmpje.

Concreet is het om organisatorische redenen als ouder belangrijk aandacht te besteden aan de volgende zaken:

 • De grootte van de trainingsgroep wordt beperkt tot 20 personen (inclusief trainer(s)).
 • Inschrijven is verplicht, zodat we indien nodig (laat ons hopen van niet) contact tracing kunnen opstarten.
 • Uitschrijven is verplicht wanneer je niet kan komen. Zo hou je geen plaats bezet van iemand anders.
 • Judoka's worden niet toegelaten tot de training met symptomen van verkoudheid, griep...
 • Tijdens de training wordt geen publiek toegelaten om samenscholing van ouders te vermijden.


Judoka's houden zich voor, tijdens en na de training aan de nodige maatregelen. Judoclub Brugge heeft hiervoor een 'Eed tegen corona' uitgewerkt die we zeker met groep 3 elke training samen afleggen. We verwachten uiteraard ook van onze judoka's uit andere groepen dat ze zich aan die eed houden.


Verder stelden wij ook een sportpakket samen met benodigheden om goed te kunnen trainen. Elke judoka brengt naar de trainingen altijd het volgende mee:

 • Sportmatje of handdoek
 • Uwagi (judovest)
 • Obi (gordel)
 • Een sportelastiek of een oude fietsband
 • Ontsmettende handgel
 • Een fles(je) water
 • Een trui of hoodie (mag van de club zijn) als het fris wordt.


Bekijk hieronder de aftermovie van onze eerste trainingen:


Judo Live

Je kan onze livetrainingen herbekijken via youtube. Wanneer nieuw livetrainingen op de agenda staan, krijg je daar een uitnodiging voor in je mailbox met een link naar de youtube livestream.

10/06/2020

Deze week is Pim weer aan de beurt voor de online training! Hou je sportmatje en je borstelstok alvast bij de hand! We gaan zweten! Heb jij er ook zoveel zin in?

detail training : https://judobrugge.peepl.be/nl...

03/06/2020

Deze week staat Anthony voor jullie klaar met een nieuwe leuke training bij hem thuis. Leg je sportmatje alvast klaar en trek je judogi aan. Zorg ook dat je zori (pantoffels) in de buurt staan, want je zal die nodig hebben tijdens de training, net als je obi (judogordel). Ben jij er klaar voor?

detail training : https://judobrugge.peepl.be/nl...

27/05/2020

Alweer een livetraining bij een van onze trainers thuis. Vandaag gaat Joachim aan de slag voor jullie met leuke oefeningen die je binnenkort misschien wel terug op de mat kan toepassen... We gebruiken deze week een sportmatje en een tennisbal/springbal voor een aantal judospecifieke vaardigheden.

detail training : https://judobrugge.peepl.be/nl...

20/05/2020

In deze livetraining geeft Pim les van thuis uit. Voor deze training heb je een sportmatje nodig en 2 halfvolle flesjes water. Maak je klaar voor tal van kuzushi- en indraaioefeningen! Het wordt weer superplezant!

detail training : https://judobrugge.peepl.be/nl...

13/05/2020

Judoclub Brugge gaat voor het eerst live. Trainer Anthony geeft les vanuit zijn woonkamer. We starten met een korte opwarming waarna we even snel een aantal valtechnieken herhalen en wat werken rond ne-waza. Spannend!

detail training : https://judobrugge.peepl.be/nl...

Judo @ home

Een aantal belangrijke regels: De Veilige 4

 • Hou je aan de maatregelen van de overheid.
 • Maak thuis afspraken over wat mag en wat niet mag.
 • Spreek voor de oefeningen niet af met vrienden.
 • Laat eens iets van je horen wanneer je de oefeningen doet.

23/06/2020

Met deze laatste video en de reeks van Judo at home blikken we terug op de periode van thuistrainingen tijdens de coronapauze! Bedankt voor jullie vele inzendingen! 

Dit was JUDO AT HOME!

20/06/2020

In deze video gaan we op zoek naar de écht judoka's. Tijdens de coronapauze was het niet altijd eenvoudig om te sporten, laat staan om er ook de motivatie voor te vinden. 

Was jij een JUDOKA of een JUDON'TKA?

13/06/2020

We kregen van jullie weer heel wat filmpjes. Deze week neemt Mats jullie mee door heel wat oefeningen! Doe maar mee en wordt een ware topper!

06/06/2020

In deze video gaan we aan de slag met elastieken. We starten met een aantal algemene oefeningen en passen dat wat échte judotechnieken toe. Je kan trouwens voor de oefeningen ook oude fietsbanden gebruiken.

30/05/2020

In deze video zijn er heel wat oefeningen te zien van Andres en Enrique! Doen jullie mee?

23/05/2020

In deze training kan je weer aan de slag met Pim. Hij toont je hoe je O-Uchi-Gari en Koshi-Guruma thuis kan inoefenen. Zet je schrap en ga ervoor. Alleen zo kom je vooruit!

Als je van de 3 opdrachten filmpjes kan uploaden via deze trainingsfiche die bewijzen dat jij de oefeningen hebt uitgevoerd, dan houden we dat bij en telt dat op je stempelkaart mee voor 1 les. We brengen de stempeltjes dan in orde op de eerstvolgende échte trainingen op de mat.

De opdrachten voor vandaag:

 • Opdracht 1: Doe 20 uchi-komi's van O-Uchi-Gari en zorg dat je teen op de mat blijft.
 • Opdracht 2: Doe 20 uchi-komi's van Koshi-Guruma en zak diep door de knieën.
 • Opdracht 3: Verzin een eigen manier om van de ene worp naar de andere te gaan en doe dit dan 15 keer.
 • Bonusopdracht: Maak een leuke selfie in je judogi of sportkledij na de training!

14/05/2020

Onze judoka's blijven in de weer! Zie wat Zia en Ciel samen met het hele gezin hebben gemaakt! Handen uit de mouwen en benen uit de broekspijpen! Aan de slag en vul je score hier in. Heb jij ook filmpjes gemaakt die we mogen gebruiken? Blijf ons zeker mailen via judoathome[at]judobrugge.be.

06/05/2020

In deze video neemt Pim jullie mee voor een fitheidstraining met leuke oefeningen. Daarna volgt een 2e deel waarin hij O-Goshi helemaal uitlegt. Je kan gerust meedoen met hem, maar zorg dat je ondertussen ook de opdrachten gelezen hebt.

Als je van de 3 opdrachten filmpjes kan uploaden via de trainingsfiche die bewijzen dat jij de oefeningen hebt uitgevoerd, dan houden we dat bij en telt dat op je stempelkaart mee voor 1 les. We brengen de stempeltjes dan in orde op de eerstvolgende échte trainingen op de mat.

De opdrachten voor vandaag:

 • Opdracht 1: Verzin een eigen opwarming van 4 verschillende oefeningen.
 • Opdracht 2: Doe 20 uchi-komi's van O-Goshi en kijk volledig door.
 • Opdracht 3: Verzin een eigen verplaatsing van O-Goshi en doe dit 15 keer.
 • Bonusopdracht: Maak een leuke selfie in je judogi of sportkledij na de training!

02/05/2020

We kregen weer heel wat filmpjes van jullie binnen. Vandaag neemt Nick jullie mee door deze oefeningen die je zeker ook thuis kan doen.

Blijf ons zeker mailen via judoathome[at]judobrugge.be

29/04/2020

Vandaag staat er weer een training op het programma met trainer Pim. We werken rond Ippon-Seoi-Nage en Hiza-Guruma. Je kan gerust meedoen met hem, maar zorg dat je ondertussen ook de opdrachten gelezen hebt.

Als je van de 3 opdrachten filmpjes kan uploaden op de trainingsfiche die bewijzen dat jij de oefeningen hebt uitgevoerd, dan houden we dat bij en telt dat op je stempelkaart mee voor 1 les. We brengen de stempeltjes dan in orde op de eerstvolgende échte trainingen op de mat.

De opdrachten voor vandaag:

 • Opdracht 1: Doe 20 uchi-komi's van Ippon-Seoi-Nage met een judopak.
 • Opdracht 2: Doe 20 uchi-komi's van Hiza-Guruma met een halve draai.
 • Opdracht 3: Verzin een eigen manier om van de ene worp naar de andere te gaan, doe dit dan 15 keer.
 • Bonusopdracht: Maak een leuke selfie in je judogi of sportkledij na de training!

22/04/2020

Vandaag staat er een training op het programma met trainer Pim. We werken rond O-Soto-Gari en Uki-Goshi. Je kan gerust meedoen met hem, maar zorg dat je ondertussen ook de opdrachten gelezen hebt.

Als je van de 3 opdrachten filmpjes kan uploaden op de trainingsfiche die bewijzen dat jij de oefeningen hebt uitgevoerd, dan houden we dat bij en telt dat op je stempelkaart mee voor 1 les. We brengen de stempeltjes dan in orde op de eerstvolgende échte trainingen op de mat.

De opdrachten voor vandaag:

 • Opdracht 1: Doe 20 uchi-komi's van Osoto-Gari zonder je evenwicht te verliezen.
 • Opdracht 2: Doe 20 uchi-komi's van Uki-Goshi en zorg dat je bij het draaien achter je kijkt.
 • Opdracht 3: Verzin een eigen verplaatsing bij één van de worpen en doe die 15 keer.
 • Bonusopdracht: Maak een leuke selfie in je judogi of sportkledij na de training!

15/04/2020

Onze gasttrainers voor vandaag zijn Chizuko en Noa die jullie uitnodigen om mee te doen aan deze workout met verschillende oefeningen. Onderschat deze pittige dames niet en probeer ze maar bij te houden, ook bij de oefeningen die jullie zelf naar ons hebben doorgestuurd.

Bedankt voor jullie inzet!

15/04/2020

In deze Judo at home neemt Isolde jullie mee door een hele reeks buikspieroefeningen die jullie ons zelf hebben opgestuurd. Doe al deze oefeningen en krijg de sixpack waar je altijd al van droomde.

Bedankt voor jullie inzet!

08/04/2020

De laatste weken hebben wij voor jullie al wat ‘Judo at home’-filmpjes gemaakt met oefeningen die jullie van thuis uit kunnen doen. Maar nu zijn jullie aan de beurt!

 • Maak een filmpje van jezelf terwijl jij een oefening voordoet voor je judovrienden die zijn dan op hun beurt thuis ook kunnen doen.
 • Stuur je filmpje naar judoathome[at]judobrugge.be
 • Word beroemd wanneer jij misschien in een van onze volgende filmpjes komt!

Wij kijken al uit naar jullie talrijke inzendingen.

01/04/2020

Vandaag werken we rond kracht, want ook dat is belangrijk voor een goede judoka. Doe jij ook mee met de oefeningen voor jouw leeftijdscategorie?

25/03/2020

In deze Judo at home doen we wat oefeningen die goed zijn voor de vormspanning. Doe mee met de oefeningen die voor jouw leeftijdscategorie bestemd zijn. Kan jij het aan?

Het kan geen kwaad om deze oefeningen een aantal keer per week te herhalen.

17/03/2020

In deze Judo at home zetten we jullie aan het werk om wat aan je basisconditie te werken of je basisconditie te onderhouden. Een goede judoka staat scherp voor hij aan de training begint en gebruikt de mat voor judo-oefeningen. Dat betekent dat je de andere oefeningen best ook thuis kan doen.