Aangepaste regeling Covid-19

Omwille van de Corona-crisis kunnen onze trainingen niet doorgaan in de dojo. Judoclub Brugge startte vanaf week 1 met een programma voor sportoefeningen die je van thuis uit kan doen. ‘Judo at home’ is een lessenreeks om toch een beetje fit te blijven en een aantal basisoefeningen voor judo te herhalen en te automatiseren. Je kan hier tijdens de corona-periode elke week een nieuwe les terugvinden. De filmpjes worden ook gepost op ons youtubekanaal en onze facebookpagina.

Daarnaast zijn we voor op 13 mei 2020 gestart met gestreamde livetrainingen via youtube. Iedereen krijgt voor die trainingen steeds een uitnodiging per mail met daarin de link naar de livestream, exclusief voor onze leden. De opnames van de livetrainingen kan je steeds herbekijken en worden meegegeven op de subpagina.

Op 5 juni 2020 startten tenslotte onze outdoortrainingen waarbij we met onze leden uit de hogere leeftijdsgroepen op verplaatsing aan de slag gingen. We respecteren ook daarvoor de nodige coronaregels en zetten steeds de gezondheid van de sporter én de omstaander centraal. Tijdens de zomervakantie breidden we onze capaciteit uit naar de lagere leeftijdsgroepen. Meer info kan je hier vinden.

Tijdens de versoepelingsperiodes is het mogelijk om binnen te trainen. Voor de judoka’s jonger dan 12 jaar was trainen met contact steeds mogelijk. Voor de judoka’s ouder dan 12 jaar werden de trainingen contactloos ingericht. Voor alle leeftijdsgroepen werden strikt de coronamaatregelen gevolgd en werden samenscholingen van ouders ten allen tijde vermeden. Meer info over onze werking tijdens de contactloze trainingen kan je vinden op onze pagina Judo Indoor.

Bij de start van een tweede lockdownperiode gingen onze trainers opnieuw aan de slag. Er werden nieuwe oefeningen bedacht en uitgewerkt als wekelijkse challenges. Deze challenges werden op onze sociale media gedeeld en wij vroegen onze judoka’s om ons zeker op de hoogte te houden wanneer ze een challenge hadden gedaan. Meer info over onze Judo challenges kan je hier vinden.

Voor onze oudere judoka’s maakten we tijdens de tweede lockdownperiode trainingsfiches op. De belangrijkste doelstelling daarbij was onze judoka’s aan de slag te houden, zodat ze fit klaarstonden om de trainingen op de tatami te hervatten. Ontdek onze sportfiches op de bijhorende pagina.

Verdien stempeltjes door mee te doen

Omdat we jullie zoveel mogelijk willen aanmoedigen om met ons mee te doen, belonen we onze judoka’s voor hun inzet. Vanaf Judo at home 7 is het mogelijk om stempeltjes te verdienen. Wat moet je hiervoor doen?

  • Bij elke ‘Judo at home’ horen 3 challenges of opdrachten. Film jezelf terwijl je deze challenges doet.
  • Bezorg ons de filmpjes via de trainingsfiche die bij elke training hoort.
  • Heb je alle opdrachten tot een goed einde gebracht, dan heb je jouw stempeltje verdiend en duiden wij dat aan op je stempelkaart wanneer we elkaar na de lockdown terugzien.

Bij de livetrainingen kan je een stempeltje verdienen door met onze trainers mee te doen en je naam in de chat van de livestream te zetten.

Bij de outdoortrainingen volstaat het om aanwezig te zijn en mee te doen.

Wij houden alles bij en brengen de stempeltjes in orde van zodra dat veiligheidshalve kan. Je zal dus je stempeltje niet meteen krijgen, omdat wij liefst de stempelkaarten nog even niet aanraken.