Vlaams Kampioenschap

10 februari 2019 21:10

Onze dames van de U15 die zich vorige week bewezen hadden op de Provinciale Kampioenschappen mochten vandaag aantreden om te strijden voor de Vlaamse titel. Zowel Katrien, Merel als Anne-Fleur hadden een behoorlijke weg af te leggen met sterke tegenstanders.

Anne-Fleur slaagde erin om zich te plaatsen voor de halve finale. Echter was haar tegenstander net iets te sterk en uiteindelijke verloor ze ook nipt voor de derde plaats.

Katrien kwam in een zeer sterke tabelhelft terecht. Ondanks de sterke tegenstand wist ze in haar 1ste kamp zichzelf goed te verdedigen met zelfs bijna een score. De herkansing was zeker niet makkelijker en nog net iets te sterk voor haar.

Merel startte haar traject zeer sterk met een mooie overwinning. In de volgende kamp nam ze duidelijk initiatief en startte een mooie aanval. Echter werd deze vakkundig overgenomen en kwam ze in de herkansingen terecht. Daar leverde ze nog een goeie strijd maar kon het podium net niet bereiken.

Alvast een prachtige prestatie van 3 dames die daar op hun plaats stonden en duidelijk lieten zien dat ze mee vochten voor de fel begeerde podium plaatsen. 

De trainers zijn dan ook bijzonder trots!