Shiai - mei
Heb jij een bruine of zwarte gordel? Dan denk je er waarschijnlijk over na om die volgende graad snel in de wacht te slepen en heb je 30 SDS-punten nodig. Om je daarmee te helpen, is het voortaan mogelijk om je via de club in te schrijven voor de shiai, net zoals dat voor wedstrijden al gebeurt. De inschrijving zal bij ons ongeveer een 6-tal weken op voorhand mogelijk zijn via een inschrijvingsmail die je steeds zal ontvangen. Inschrijven is mogelijk vanaf bruine gordel en U18 of ouder.

Maar wat is een shiai juist?

Een shiai is een specifieke wedstrijd met gevechten in lijn. Dat betekent dat er geen rust is tussen individuele overwinningen. Wie een kamp wint, blijft op de mat staan en krijgt meteen een nieuwe tegenstander op zijn bord. Elk gewonnen wedstrijd met ippon levert je op een shiai meteen 3 SDS-punten op. Op een gewone wedstrijd verdien je met een overwinning maar 1 SDS-punt. Bij een shiai is het ook zo dat 6 wedstrijden op rij winnen met ippon meteen voldoende is om te kunnen inschrijven voor het examen van een dangraad, ook al heb je dan nog geen 30 SDS-punten in totaal.

Shiai's zijn nog steeds gratis, dus wacht niet te lang met het inschrijven, want de plaatsen op shiai zijn steeds beperkt. Onder meer info zal het bovendien mogelijk zijn om te zien wie al ingeschreven is. Zo wordt het mogelijk om met anderen af te spreken om samen rijden.

Zijn wedstrijden niet echt jouw ding dan kan je ook SDS-punten verdienen langs de technische weg. In dat geval moet je deelnemen aan technische trainingen en kata-trainingen. Ook deze trainingen zullen vanaf dit sportseizoen steeds aangekondigd worden via mail.

Praktisch


Locatie:Sporthal Opwijk zon 19 Start: zondag 19 mei 2024 09:00
zon 19 Einde: zondag 19 mei 2024 14:00