Aanspreekpersoon integriteit (API)

Beste ouder, beste judoka,

Judoclub Brugge vindt het belangrijk dat kinderen en judoka’s die bij ons sporten zich goed voelen in hun vel en graag naar de trainingen komen. Onze club wil een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Indien je als ouder het gevoel hebt dat er grenzen overschreden worden, zowel bij je eigen kind(eren) als bij anderen of als je als judoka voelt dat er iets niet klopt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf is maar bij anderen. Het kan gaan over vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wil, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden…

Vertel je het liever niet aan je trainer of ouders dan kan je praten met Sandy Deschacht, zij is de aanspreekpersoon integriteit (API) voor iedereen (judoka’s, ouders, trainers) die vragen of klachten heeft in verband met ongepast gedrag. Zij zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Op haar kan je vertrouwen!

API
API - Sandy Deschacht:
api@judobrugge.be
+32 (0)477 57 58 72