Aanspreekpersoon integriteit (API)

Beste ouder, beste judoka,

Judoclub Brugge vindt het belangrijk dat kinderen en judoka’s die bij ons sporten zich goed voelen in hun vel en graag naar de trainingen komen. Onze club wil een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie, verbaal of fysiek geweld of ongewenst seksueel gedrag.

Indien je als ouder het gevoel hebt dat er grenzen overschreden worden, zowel bij je eigen kind(eren) als bij anderen of als je als judoka voelt dat er iets niet klopt: praat er dan over, ook als het niet bij jezelf is maar bij anderen.

Uiteraard kan je bij iedereen van de trainers of bestuur terecht met je verhaal. Babbel met wie je je het meest op je gemak voelt, je verhaal is veilig bij ons.

Vertel je het liever niet aan je trainer of ouders dan kan je praten met 1 van onze API’s: Sandy Deschacht, Emiel Baten of Sophie Van Walleghem. Zij zijn de aanspreekpersonen integriteit (API) voor iedereen (judoka’s, ouders, trainers) die vragen of meldingen heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag.

De API luistert naar je vraag of verhaal, behandelt je melding in alle vertrouwen en verwijst door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen.


API - Sophie Van Walleghem:
api@judobrugge.be
+32 (0)476 80 00 61
API - Sandy Deschacht:
api@judobrugge.be
+32 (0)477 57 58 72