Een woordje uitleg over onze club en de trainers

Judoclub Brugge is een Vereniging Zonder Winstoogmerk, verbonden aan de Vlaamse Judofederatie vzw. Het ledenaantal is de laatste 10 jaar stabiel gebleven rond de 130 leden van alle leeftijden.

Anno 2004 kwam de club onder de administratieve leiding van Didier Franceus. Door ziekte van toenmalig voorzitter/hoofdtrainer Willy Ramandt, koos het bestuur voor verjonging in de functie van hoofdtrainer met de aanstelling van Kim Ramon, die sinds 1996 training gaf in de club en er al sinds begin jaren ’90 wekelijks kwam trainen.

Op sportief vlak bestond het probleem dat er geen doorstroming was vanuit de jeugd naar de dan-graden. De afhankelijkheid van externe trainers vormde een bedreiging wegens de beperkte betrokkenheid.

Met slechts een tiental enthousiaste jonge bruine gordels en een pak witte gordels was de doelstelling om op korte termijn een trainersteam op te bouwen en op lange termijn de club te verzekeren van de noodzakelijke zwarte gordels vanuit de jeugdwerking. Ruim 9 jaar later was deze doelstelling met overschot bereikt.

In 2015 nam Hans Van Maele het roer van voorzitter Didier Franceus over. Er werd ingezet op toenemende verantwoordelijkheid voor het trainersteam en de organisatie van het Belgisch Kampioenschap bewees opnieuw dat de samenstelling van het Judobrugge-team goed zat. De organisatie was een groot succes en als kers op de taart mochten zelfs judoka’s uit eigen keuken deelnemen aan de wedstrijden.

In maart 2018 besloot Judoclub Brugge haar koers opnieuw wat bij te stellen. Hans Van Maele gaf de fakkel door aan Joachim Baten, trainer en judoka bij de club sinds 1991. Ook Kim Ramon besloot zijn taken als hoofdtrainer over te dragen. Anthony Tetaert, trainer en judoka bij de club sinds 1995, besloot die functie met plezier van Kim over te nemen.

Met een jong, geëngageerd en dynamisch trainersteam werken wij samen met het bestuur wekelijks aan onze missie:
“Judoclub Brugge streeft ernaar om elk intrinsiek gemotiveerd lid, ongeacht zijn/haar talent, op elk niveau (recreatief of competitief) en in elke leeftijdscategorie in kwaliteitsvolle omstandigheden en onder deskundige begeleiding judo te laten beleven volgens de basisprincipes van de sport. Judo is een middel tot de gezonde ontwikkeling van lichaam en geest.”

De judotrainingen worden steeds aangepakt vanuit de visie van het lichamelijk opvoeden en bewegen. Ook basisconditie dragen de trainers hoog in het vaandel omdat dit de basis vormt voor gericht en intensief trainen, ook en vooral op technisch vlak.

Judoclub Brugge staat daarmee voor kwaliteit, vriendschap, respect en gedrevenheid.