Mapje info

Wanneer je met judo start, krijg je van Judoclub Brugge een mapje met een stempelkaart en een cursusje. Daarin vind je heel wat informatie die nuttig is voor je judocarrière in onze club. Hieronder wordt wat uitleg gegeven over de verschillende zaken die je terugvindt en waarvoor ze gebruikt worden. Er is ook een filmpje waarin we jou vertellen hoe alles werkt.


  • Een stempelkaart: hierop worden je aanwezigheden bijgehouden. Bij elke training vullen wij een van de vakjes op met een stempeltje wanneer je voldoende aanwezigheden hebt (en dus in een vakje met een cijfertje komt), ben je klaar om examen af te leggen voor een streepje. Je kan je dan op het volgende examenmoment aanbieden om examen te doen. Heb je al je streepjes behaald, dan kan je de volgende maand examen afleggen voor je volgende graad. Vraag best eerst eens aan de trainer of je daar klaar voor bent en hoe je je het best kan voorbereiden.
  • Een examentabel: hierin worden alle technieken die je per streepje moet kennen weergegeven. Als je examen voor een streepje aflegt, kan je je dus voorbereiden door die technieken nog eens te bekijken in het cursusje, zodat je weet over welke technieken het gaat. De juiste uitvoering heb je normaal gezien op de trainingen goed kunnen inoefenen, maar als je vragen hebt of er zijn dingen die je nog niet zo goed lukken, vraag het dan zeker aan onze trainers.
  • Een cursusje: het cursusje toont nog eens met tekeningen hoe een techniek in elkaar steekt. We beschouwen het cursusje als een geheugensteuntje en zijn ervan overtuigd dat judoka's die vaak naar de training komen inmiddels grondig voorbereid zijn op een examen zonder het cursusje.
  • Onze gedragscodes: Judoclub Brugge vindt Ethisch Verantwoord Sporten bijzonder belangrijk. We houden daarom een aantal gedragsregels aan voor judoka's, ouders, coaches en trainers. Een afdruk van deze codes kan je vinden in het mapje, maar je vindt ook meer informatie op onze pagina hierover.