Judoclub Brugge

Vriendschap, zelfvertrouwen, discipline, moed, respect en gezond sporten in een jonge omgeving.

Bij Judoclub Brugge staat de judoka en zijn/haar persoonlijke ontwikkeling centraal. Judoka's kunnen bij ons zowel recreatief als competitief sporten en worden daarbij steeds begeleid door een professionele, ervaren en jonge trainersploeg.Door het persoonlijk onthaal en de familiale sfeer voel je je bij onze club meteen thuis. We hechten waarde aan vriendschap, zelfvertrouwen en respect en bouwen elke training opnieuw aan de samenhorigheid van de groep, evenals op onze leuke nevenactiviteiten (familietraining, vriendjesdag, winterfestijn...). Ook discipline, moed en gezond sporten dragen wij hoog in het vaandel, zodat judo voor jou niet alleen een hobby wordt, maar eigenlijk ook wel een beetje een levensstijl waarin 'elkaar waarderen' centraal staat.


Ben je 6 jaar of ouder en wil je eens judo proberen? Dat kan vanaf 4 september 2024! Scroll verder naar beneden voor meer info en bekijk ook zeker eens ons filmpje met sfeerbeelden.


Ben je nog niet oud genoeg, maar wil ook jij graag judolessen volgen? Misschien is ons lessenpakket kleuterjudo dan wel iets voor jou... Meer info vind je via onderstaande knop.


Starten of herstarten met judo? Dat kan! Nieuwe reeks proeflessen vanaf 4 september 2024!

De eerste 4 lessen zijn GRATIS en kunnen in gewone sportkledij! (Lange broek aangeraden)
Initiaties op woensdag in onze dojo te Sport Vlaanderen Brugge:
  • Geboortejaar 2018, 2017, 2016: 17u00 tot 18u00
  • Geboortejaar 2015, 2014, 2013, 2012: 18u00 tot 19u00
  • Vanaf 12 jaar: neem best even contact met ons op, dan bekijken we welke trainingsgroep voor jou het meest geschikt is. Je kan ook het jaar door starten.

Wil je graag meer weten? Neem dan contact op via info of spreek onze beschikbare trainers aan tijdens de judotraining.

Wij kijken er samen met jullie al naar uit!
Tot binnenkort!


Het Judoclub Brugge-team

Interesse in onze lessenreeks kleuterjudo? Dat kan! Onze nieuwe reeks start in september 2024.

De lessenreeks omvat 13 lessen waarvan de eerste les GRATIS wordt aangeboden om eens te proberen.
De lessen gaan door op vrijdag in onze dojo te Sport Vlaanderen Brugge:
  • We judoën steeds van 18u15 tot 19u00.
  • De eerste les is voorzien voor 13 september 2024.
  • Elke kleuter krijgt na elke les een puzzelstukje als motivatie om te blijven komen. Na afloop van de reeks krijgt de kleuter alle resterende puzzelstukken en een diploma.

Wil je graag meer weten? Klik dan door naar onze pagina over kleuterjudo of neem contact op via info

Hopelijk maak jij ook snel deel uit van onze enthousiaste kleuterjudogroep!
Tot binnenkort!


Het Judoclub Brugge-teamJudoka's aan het woord

Emilou (groep 2)

Ik vind vechtsport heel leuk en heb veel vriendjes in de Judoclub. De valtechnieken vind ik het leukste om te doen tijdens de training, maar mijn favoriete techniek blijft wel Koshi-Guruma.

Raf (groep 3)

Het leukste vind ik dat iedereen erbij hoort en dat iedereen gelijk is, of je nu groot of klein bent, licht of zwaar, dat maakt allemaal niet uit.

Jo en Carla (groep 5)

Wij doen judo om in beweging te blijven en voor de vrienden waar we in 1976 samen mee gestart zijn. We zijn nu nog altijd vrienden en trainen nog steeds samen. We vinden het goed aan judo dat je bepaalde normen en waarden zoals wederzijds begrip en respect meekrijgt. Het is karaktervormend om met vallen en opstaan jezelf te ontplooien. Je leert samen met elkaar doorzetten en de agressie die uit het dagelijkse leven komt te kanaliseren op een gezonde manier met respect voor elkaar. Het samen trainen zorgt ook voor samenhorigheid. Ik (Jo) heb destijds ook nog bij de militaire ploeg getraind.

Karel (groep 4)

Ik vind het leuk dat ik vaak op wedstrijd mag. De randori’s tijdens de training, het leren van nieuwe technieken (behalve klemmen) en veranderen van gordel vind ik het plezantst. Misschien wil ik later nog wel scheidsrechter worden.