Judogi-FAQ

Wanneer je je Obi vergeten bent, kan je bij ons toch deelnemen aan de training. Je krijgt dan van ons, ongeacht je graad, een witte gordel om te dragen tijdens de training. We verwachten natuurlijk dat je ons die gordel op het einde van de training terug bezorgt. We staan het niet toe dat judoka's gordels van een hogere graad dan de witte gordel van iemand anders lenen tijdens de training. Op die manier is deze regel ook voor iedereen hetzelfde.

De rode gordel is traditioneel een wedstrijdgordel en wordt tijdens een training in principe niet gedragen. Je draagt dus ook geen rode gordel wanneer je je eigen graadgordel bent vergeten.

Zwarte gordels die al over verschillende dangraden beschikken, dragen soms wel een speciale gordel op de training. Wij een 6e dan behaalde, draagt een rood/wit geblokte gordel. Vanaf 9e dan is dit zelfs een rode gordel. Om die graden te behalen moet je al héél goed judo kennen en heel vaak trainen. Maar niets is onmogelijk natuurlijk...

De blauwe judogi wordt gebruikt op internationale wedstrijden en op het Belgische kampioenschap senioren. Zo kan de scheidsrechter goed het onderscheid zien tussen beide judoka's, want daar gaat alles soms nogal snel.

Bij Judoclub Brugge trainen we bij voorkeur in witte judogi en laten we per uitzondering een blauwe judogi toe op de tatami, ook voor trainers of judoka's die goed presteren op wedstrijden.

Meisjes dragen onder hun judogi steeds een effen witte T-shirt zonder harde onderdelen. Je kan bij onze club in de loop van april steeds de ideale sportshirt bestellen. Voor jongens is het niet toegelaten om iets aan te trekken onder de judogi.

Staat je vraag niet in dit lijstje, mail ons dan gerust op hoofdtrainer@judobrugge.be