Mapje-FAQ

Er is voor elke lesgroep steeds 1 examenmoment voorzien per maand. Je kan steeds de precieze datum van het examen voor elke maand terugvinden in onze kalender. Je hoeft voor het examen geen afspraak te maken, maar kan gewoon deelnemen. Op het examenmoment is er ook steeds training zoals altijd. Zorg natuurlijk altijd dat je goed voorbereid bent voor je examen.

Vanaf blauwe gordel gaat het examen op afspraak door. Je spreekt dan met de trainer van je groep en de hoofdtrainer een moment af waarop je examen zal afleggen.

Tijdens de training besteden we aandacht aan de juiste uitvoering van de technieken. In principe zou je dus, als je vaak naar de training komt, sowieso de technieken correct moeten kunnen uitvoeren.

Als extra voorbereiding op je examen is het belangrijk om na te kijken welke technieken je zal moeten demonstreren. Je kan die technieken terugvinden op de ommezijde van je stempelkaart. In het cursusje wordt elke techniek met tekeningen getoond en kan je de aandachtspunten nog eens nalezen.

Heb je nog vragen? Spreek dan zeker onze trainers aan op de training!

Proficiat! Je bent 10 jaar geworden. Voor je streepjes betekent dit dat je in principe kan overschakelen van gekleurde streepjes op zwarte streepjes. Spreek hierover zeker met de examinator. Afhankelijk van hoe ver je al gevorderd bent, is een omschakeling mogelijk. We doen dit natuurlijk alleen maar wanneer het ook effectief de moeite is.

Als je voldoende aanwezigheden hebt om voor meerdere streepjes een examen af te leggen, dan kan dat. Het is natuurlijk in dat geval bijzonder belangrijk goed voor te bereiden, want je moet op die manier wel heel wat meer technieken tonen aan de examinator. Maar als je goed je best doet, is alles mogelijk.

Nee. Het is niet verplicht om deel te nemen aan een examen. Wanneer je je niet klaar voelt om mee te doen, mag je dit gerust aan de examinator zeggen, het examen kan dan uitgesteld worden naar een volgend examenmoment. We waarderen zelfkennis en vinden het belangrijker dat je goed voorbereid aan een examen kan deelnemen. Niet slagen is immers voor niemand leuk, ook niet voor de examinator.

Oei, je bent je mapje kwijt. Dat is natuurlijk niet fijn, want je hebt misschien ook al heel wat aanwezigheden verzameld om aan een volgend examen deel te nemen...

Je kan bij de club een nieuw mapje aanvragen. Omdat we het belangrijk vinden dat judoka's zorg dragen voor hun spullen en die van een ander, vragen we hiervoor een vergoeding van €2.

De aanwezigheden die je had kunnen we moeilijk traceren. We gaan bijgevolg af op je aantal streepjes en bevragen zowel de judoka, de ouder als de trainers om tot een zo correct mogelijke oplossing te komen.

Je legt je mapje bij het begin van de training altijd op de pak. Is je mapje dan niet aanwezig, dan kunnen we je aanwezigheid ook niet aanduiden. Je kan zonder probleem deelnemen aan de training, maar krijgt voor die training geen stempeltje. Het is per slot van rekening niet de bedoeling dat wij extra administratief werk opnemen voor een vergeten mapje.

Het zwarte hokje op je stempelkaart is voor judoka's die 15 jaar of ouder zijn. Zij leggen geen examen meer af met streepjes, maar kunnen meteen een examen doen voor de volgende graad. Het is altijd goed hiervoor met de trainers te spreken in het kader van je voorbereiding.

Staat je vraag niet in dit lijstje, mail ons dan gerust op hoofdtrainer@judobrugge.be